} -->

Sunday, July 31, 2016

Resepi : Cream Cheese

Assalamualaikum warohmatullah.

Bahan-bahan

-120gm mentega
-250 gm cream cheese
-120 gm icing sugar



Cara-cara

1. Masukkan 120 gm mentega(suhu bilik) ke dalam bekas yang sederhana besar. Mix kan sehingga gebu.


2. Masukkan 250 gm cream cheese dan mix sehingga sebati dan gebu selama 2-3 minit. \picit sebahagian cream cheese, twistkannya dan picit sehingga keluar. Dengan cara ini, cream cheese takkan comot/ *rujuk gambar

twistkannya macam ni tau !



3. Ayak dulu 120 gm icing sugar di atas tapis. Kemudian, mix sehingga sebati dan kelihatan gebu-gebu gitu selama 3-4 minit dengan kelajuan yang sederhana.




4. Siap! Kalau suka masam-masam sikit, boleh tambahkan cream cheese. Ikut tekak anda ya.


Diharapkan bila anda mix adunan-adunan ni, anda putarkannya mengikut arah lawan jam dan sambil tu, janganlah dok membebel ke hapebenda. Ce selawat/berzikir. Itu lebih baik.

No comments:

Post a Comment

Mind your words. Thank you.